Preskoči na vsebino
Configurator

EEN BREED SCALA AAN KLEURKEUZES VOOR UW VOORDEUR

Kleuren voordeur

Kleur uw droomdeur afhankelijk van het door u gekozen materiaal met de tinten op de RAL-schaal, houtdecors, glazuren of oliën. Een breed scala aan kleurkeuzes voor uw voordeur.

ONTWERP JE VOORDEUR

Laat u inspireren door de kleur van uw droomdeur

De keuze van de kleur van de voordeur hangt vooral af van de stijl van uw woning, uw karakter en de door u gekozen gevel. Levendige, kleurrijke gevels vragen meestal om rustigere deurtinten in een enkele of dubbele kleurstelling, terwijl rustigere geveltinten meer vrijheid bieden bij het kiezen van kleurrijke of gedessineerde deuren. Omdat uw deur nog geruime tijd bij u zal zijn, kan het u goed uitkomen om te kiezen voor een meer klassieke kleur zoals wit, staalblauw, grijs of bruin, of zelfs een natuurlijke houttint naar uw smaak. We hebben vijf prachtige sferen met verschillende deurkleuren voor u voorbereid. We hopen dat ze voor u een bron van inspiratie en inzicht zullen zijn bij het kiezen van uw eigen deurkleur.

Witte deur

Neutrale witte deuren zijn altijd een populaire keuze. Ze passen bij een breed scala aan architecturale stijlen, terwijl hun onopvallendheid hen in staat stelt om te spelen met verschillende accessoires, verlichting en ornamenten. Een grijze gevel met zijverlichting creëert ideale omstandigheden voor de installatie van sneeuwwitte deuren. Deze combinatie weerspiegelt het prestige en de uniciteit van uw huis van veraf. Het is ook een perfecte aanvulling op ingelijst glas-in-lood en marmeren treden.

Witte voordeur

Blauwe deur

Blauwe deuren zijn nog steeds een zeldzame keuze in dit land, omdat ze erg gedurfd en daarom uniek kunnen lijken in bepaalde tinten, hoewel ze in het buitenland erg populair zijn. Blauw wordt geassocieerd met sereniteit en intelligentie. Een tint blauw kan een zeer rustige uitstraling hebben en vult de gevel op een discrete manier aan.

Blauwe voordeur

Grijze deur (RAL 7016)

Antracietkleurige voordeuren (RAL 7016) zijn altijd on trend, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw entree er ooit oud uitziet. Omdat het een moderne variant is met een metalen touch, moet u overwegen om dit type ingang uit te rusten met moderne technologie, zoals de Pirnar OneTouch pull bar deurklink. De deurklink springt automatisch uit het oppervlak van het deurblad wanneer de deur wordt ontgrendeld door de vingerafdruk van de eigenaar en trekt zich vervolgens ook automatisch terug in het deurblad.

Grijze voordeuren

Groene deur

Denk je aan een groene deur? Veel mensen associëren het met de natuur en de natuur is onze retraite. Geen wonder dat het er kalmerend en bijzonder elegant uitziet in donkere tinten. In combinatie met een lichte marmeren gevel valt het op en met extra decoratieve elementen, zoals discreet groen aan beide zijden van de deur, benadrukt het prachtig de esthetiek van het hele entreegebied van uw huis.

Groene voordeuren

Deuren in de kleur van houtdecor

Als we het over trends hebben, kunnen we niet om toegangsdeuren van imitatiehout heen. Met de eiken-, kersen- en olijfhoutafwerkingen geeft u uw entree een natuurlijke uitstraling met behoud van alle voordelen van een hoogwaardige aluminium constructie.

Kleur van houtdecor


ONTWERP JE KLEURRIJKE VOORDEUR

Met aluminium kunt u kiezen uit talloze kleuren

Aluminium is een veelzijdig materiaal dat een breed scala aan afwerkingen mogelijk maakt, waaronder deuren in talloze combinaties. U kunt kiezen tussen matte of glanzende tinten op de RAL-schaal, getextureerde en metallic tinten, of hout- en decoratieve afwerkingen. Het gebruik van houten decors in imitatie eiken, kersen en olijfkleur emuleert een bijzonder warm gevoel als je thuiskomt. De meeste aluminium deuren zijn afgewerkt met een poedercoating die zorgt voor een lange levensduur en minimaal onderhoud vereist. De uniformiteit van de coating zorgt voor een glad oppervlak zonder klonten of druppels, evenals langdurige duurzaamheid en kwaliteit, ongeacht onvoorspelbare weersomstandigheden.

 • Kies houten decor
 • Grijze voordeur
 • Groene voordeur
 • Bruine deuren in houtdecor kleur
 • Bruine deur met zijlichten
 • Grijze deuren
 • Grijze deuren met zijlichten
 • Bruine en grijze deur met zijlichten

ONTWERP JE VOORDEUR

Geef uw houten deur een afwerking met glazuren of oliën

Bij hout is er meestal minder kleurkeuze omdat de meeste mensen zweren bij een natuurlijke uitstraling. Als u bereid bent om wat tijd te investeren in de zorg voor hout, wordt u beloond met zijn uitzonderlijke schoonheid, warmte en zachtheid.

Glazuurcoatings

Glazuurcoatings zijn bestand tegen niet-schurende reinigingsmiddelen en chemicaliën en zijn gemakkelijk te renoveren. Ondanks de coating geeft het geleidelijk het vocht af dat het bindt terug in de omgeving. Dit betekent dat de coatings niet barsten of afbladderen ondanks grote temperatuurschommelingen. Ze bieden meer bescherming voor deuren, zijn UV-bestendig, maar maskeren ook meer de aard van het hout.

Oliecoatings

Kies je voor de natuurlijke uitstraling van hout gekenmerkt door een grijze patina, dan kun je een olieafwerking gebruiken in plaats van een glazuurlaag. Olieafwerkingen veranderen de gunstige eigenschappen van hout niet, omdat ze ademen, uitzetten en krimpen met het hout. Ze dringen diep in het hout door en voorkomen dat er vocht in komt. De toevoeging van natuurlijke pigmenten verhoogt de weerstand tegen UV-stralen aanzienlijk.

Houten voordeuren

ONTWERP JE VOORDEUR

PIRNAR

Tips voor het kiezen van de mooiste kleurtint voor je nieuwe entree

 • Kies de tint van de deurkleur in de juiste lichtomstandigheden

  Misschien ben je helemaal enthousiast als je een spuiterij bezoekt omdat je een tint wilt kiezen die perfect past bij je kleurrijke entree. Maar je bent vergeten dat neonlichten geen realistisch beeld geven. Of je hebt het alleen op het scherm van je computer of smartphone gezien en hebt het niet in levende lijve kunnen zien.

  Dit kan tot vervelende verrassingen leiden wanneer de kleur er bij daglicht totaal anders uitziet. Let dus niet altijd goed op het licht in kwestie. De actuele kleurschakeringen van de toegangsdeuren kunnen worden bekeken in een Pirnar Showroom om een beter idee te krijgen.

 • Overweeg het kleurenpalet van de buitenkant van uw huis

  Bij het kiezen van meubels en kleurtinten voor het interieur van de woning, spreekt het voor zich dat we de ruimte als geheel in gedachten houden. Onze ijver in het selecteren van een compleet kleurenpalet verdampt vaak als het gaat om de buitenelementen van het huis. Het bepalen van de kleurstelling is niet alleen belangrijk voor het interieur, maar ook voor de keuze van de kleurrijke voordeur. Voordat u de beste teint voor de buitendeur kiest, is het zinvol om na te denken over de gevel, ramen, luiken en eventuele tuinmeubilair bij de ingang.

 • Denk aan het uiterlijk van je omgeving

  Zelfs als u van nature gedurfd en onvermurwbaar bent, moet u bij het kiezen van uw voordeur rekening houden met het uiterlijk van uw omgeving en de straat als geheel in gedachten houden. Zelfs als de buurt op kleur is afgestemd, kunt u kiezen voor een gedurfdere optie met zorgvuldige overweging. Het vergelijken van de voordeurkleuren van uw naaste buren is een geweldige manier om erachter te komen welke voordeurkleuren u echt aanspreken. Wij raden u aan om persoonlijk een bezoek te brengen aan een Pirnar Showroom, waar de experts u graag adviseren over uw keuze.

 • Kies een tint die sterke emoties bij je opwekt

  Wanneer je na een zware dag thuiskomt van je werk, moet het uiterlijk van je entree een gevoel van gezelligheid, liefde en comfort oproepen. Wanneer u voor de ingang van uw huis staat, moet uw kleurkeuze bezoekers betoveren en gevoelens van trots op u opwekken.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...