Preskoči na vsebino
Configurator

VOOR EEN WARM GEVOEL VAN THUIS

Houten voordeuren

Natuur, vastgelegd in de houten voordeuren van Pirnar, voor een uitzonderlijke kwaliteit van leven.

ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

De stevige sterkte van hout voor veilig en comfortabel wonen

Hout is een uitstekend natuurlijk bouwmateriaal. De warmte, talloze toepassingen en voordelen zorgen ervoor dat het nooit uit de mode raakt. Bij Pirnar behandelen we dit prachtige geschenk van de natuur met een uitzonderlijke flair voor design en geavanceerde innovatie. Houten buiteningangen zijn op bestelling gemaakt van massief sparren, lariks en eikenhout. Omdat hout een natuurlijk en levend materiaal is, zijn geen twee deurbladeren hetzelfde. De natuur zorgt ervoor dat elk model een uniek kunstwerk is. Inclusief die van jou.

 • Eiken voordeuren voor een mooi huis#1
  EIK

  Eikenhout is een symbool van stevigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Deze houtsoort is rijk aan verfijnde kleurschakeringen, van grijswit tot bruin, en kan aanzienlijk donkerder worden. Bij Pirnar maken we gebruik van deze eigenschap bij het aanbrengen van glazuren en olieafwerkingen om rijke tinten te bereiken die doen denken aan exotische houtsoorten.

  Ontdek eikenhouten deuren

 • Vuren deuren voor traditionele of moderne huizen#2
  SPAR

  Een toegangsdeur in sparren behoudt de karakteristieke structuur van het hout, terwijl we het verrijken met glazuren in vier verschillende lichttinten. Ze passen heel goed bij de natuurlijke tinten van andere armaturen of lichte vloerbedekkingen. Vurenhout combineert prachtig met elke entreeserie, omdat het een basis biedt die op een klassieke of moderne manier kan worden verbeterd.

  Ontdek de ingangen van vurenhout

 • Lariks deuren voor een bijzonder huis#3
  LARIKS

  Larikshout boeit met zijn dichte structuur en licht roodachtige kleur. De boomringen zijn scherp gedefinieerd en ouder hout onderscheidt zich van jong hout. We brengen glazuren of oliën aan op onze modellen om verschillende soorten structuur en kleurtint te bereiken. Dit hout combineert ook prachtig met moderne materialen en voegt een vleugje luxe toe aan de meesterwerken van Pirnar.

  Ontdek larikshouten modellen

Natuurlijke voordelen van houten buitendeuren

De duurzame houten buitendeuren van Pirnar bieden een hoog niveau van comfort en functionaliteit omdat ze zijn gemaakt van hoogwaardig, massief hout, wat veel natuurlijke voordelen heeft. Ze voegen een uniek gevoel van authenticiteit en warmte toe aan uw huis en passen zich aan een breed scala aan architecturale stijlen aan. Ze passen perfect bij moderne technologische innovaties en behouden op een sprookjesachtige manier een vleugje van een mysterieus verleden. Zo kunt u elk uniek houten stuk op bestelling bedenken.

 • DEGELIJKHEID
  Hout is een duurzaam materiaal
  DEGELIJKHEID

  Hout is een duurzaam en sterk materiaal dat betrouwbare stabiliteit biedt. Meesterwerken gemaakt van hout bieden uitzonderlijke structurele stevigheid en overtreffen zelfs staalconstructies. Dit geldt voor zowel enkelbladige als dubbelbladige houten buitendeuren van grotere afmetingen. Houten elementen van massief hout behouden hun draagkracht, zelfs bij brand en bij zeer ongunstige weersomstandigheden. Het is ook bestand tegen veel schadelijke invloeden.

 • THERMISCHE ISOLATIE
  Thermisch geïsoleerde voordeuren van hout
  THERMISCHE ISOLATIE

  Een belangrijk voordeel van houten toegangsdeuren is hun optimale geluids- en warmte-isolatie. Massief hout op zich biedt een zeer goede geluids- en warmte-isolatie omdat het de koude lucht van buiten en tegelijkertijd de warme lucht binnen vasthoudt. Bij Pirnar worden houten toegangsdeuren behandeld met een verscheidenheid aan extra isolatiematerialen.

 • DUURZAAMHEID
  Topmateriaal voor deuren
  DUURZAAMHEID

  Houten buitendeuren zijn ecologisch en milieuvriendelijk omdat ze een minimale impact hebben op het milieu tijdens de productie en het gebruik, en hout is ook een belangrijke hernieuwbare hulpbron. Modellen van hout zijn daarom een duurzaam product dat gemakkelijk kan worden hersteld en onderhouden.

 • KWALITEIT VAN LEVEN
  Hout helpt je leven te verbeteren
  KWALITEIT VAN LEVEN

  Omdat hout een hypoallergeen materiaal is, hebben houten deuren een positief effect op het menselijke ademhalingssysteem en verhogen zo de kwaliteit van leven. Houten deuren reguleren effectief de luchtvochtigheid van woonruimtes, omdat hout een levend, ademend materiaal is.

 • VEILIGHEID
  Hout is een veilig materiaal voor deuren
  VEILIGHEID

  De solide en betrouwbare constructie van houten deuren, die we hebben uitgerust met meerpunts veiligheidssloten met stevige haken, beschermt uw huis tegen onvoorziene gevaren. Wanneer u de deur sluit, kunt u er zeker van zijn dat dit zo blijft.

 • DIVERSITEIT VAN VORM
  Hout in verschillende tinten en soorten
  DIVERSITEIT VAN VORM

  Dankzij de verschillende tinten die de natuurlijke kleur van de verschillende houtsoorten geeft, kunt u een modern of klassiek ontwerp creëren dat past bij de architecturale stijl van uw huis of een ander gebouw, terwijl uw persoonlijke stijl wordt benadrukt. De houten entrees kunnen ook gecombineerd worden met massief aluminium, waarbij de binnenste houten kozijnen versmelten met de buitenste aluminium schaal.

ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

Bekijk de mooiste modellen
houten deuren van Pirnar

De keuze aan houten buitendeuren is vrijwel onbeperkt. Sluit je ogen even en stel je voor wat voor soort ingang je eigenlijk wilt. Wilt u dat uw huis een klassieke charme heeft? Dan moet je een kijkje nemen naar de traditionele houten meesterwerken die je bouwstijl als kers op de taart zullen afronden. Of misschien woon je midden in de drukte van de stad en wil je wat natuurlijke warmte brengen in de stedelijke stijl van je huis met een buitendeur van hout? Ultramoderne en massief houten toegangsdeuren vervullen precies dergelijke wensen.

 • Eiken Ultimum Pure model
 • Ultimum Pure collectie - Eiken deuren
 • Eiken massieve deuren

Ultimum Pure houten voordeur – EIKEN

De massief eiken unieke Ultimum Pure lijn met de elegante moderne handgrepen en diverse coatings past perfect bij de modernste bouwstijlen. Alle deurelementen zijn esthetisch uitgelijnd op één vlak en het hout straalt ondanks zijn moderne uitstraling een gevoel van warmte uit. In combinatie met de glazen zijverlichting creëren ze een monumentale entree die extra natuurlijk licht in het interieur van de woning brengt.

 • Premium modellen van Spar
 • Premium deuren met ramen of zijlichten
 • Premium sparren modellen
 • Sparren deuren met zijlichten

Premium houten voordeur – SPARREN

Vuren voordeuren behouden de karakteristieke structuur en kleur van hout en in combinatie met aluminium elementen wordt de kleurenschaal sterk uitgebreid. De ingetogen, lichte kleur past ook bij modernere architectuur en onderstreept de eigenheid van de persoon. De combinatie van klassiek en modern creëert de perfecte entree voor uw woning.

 • Lariks modellen van Pirnar
 • Premium Lariks modellen
 • Premium Lariks deuren met venster
 • Lariks houten deuren
 • Lariks toegangsdeuren en ramen
 • Premium Lariks buitendeuren

Premium houten voordeur – LARIKS

Lariks geeft houten toegangsdeuren een bijzonder warme uitstraling, omdat het al roodachtig is in de basis. De modellen kunnen in veelkleurige uitvoeringen worden geproduceerd, waarbij je voor de binnenkant een andere kleur kunt bedenken dan voor de buitenkant. Larikshout maakt indruk met zijn dichte structuur en uitgesproken boomringen, waardoor uw huis zich verbazingwekkend onderscheidt van het gemiddelde.

ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

Unieke accessoires voor houten ingangen

Houten buitendeuren kunnen worden versierd met vele op maat gemaakte accessoires die samen stijlvolle en esthetische perfectie naar uw smaak creëren. Op deze manier biedt het huis plaats aan een verscheidenheid aan stijlen en minimalistische details, gedurfde lijnen of elegante texturen. Er zijn geen grenzen aan het toevoegen van esthetische elementen, omdat je de vele tinten hout en glazen hoezen kunt verkennen met eindeloze mogelijkheden om te spelen met texturen en decoratieve patronen om speciale effecten te creëren.

Unieke houten stukken met glas en aluminium

Glas is een zeer decoratief maar zeer praktisch materiaal dat perfect bij hout past. U kunt satijn en helder glas, wit en metaalkleurig glas, glas met motieven en reliëfs en glas-in-lood verwerken in elegante houten deuren. Combineer ze met aluminium zoals je wilt en voeg een vleugje moderniteit toe aan de houten details. In combinatie met verlichting zorgen ze voor een prachtige entree die zelfs bij de modernste entrees en huizen past.

Houten toegangsdeuren met glas en aluminium

Bekroonde handles voor de majestueuze houten ingangen

De keuze aan handgrepen, knoppen en trekstangen voor houten buitendeuren is zeer gevarieerd en afhankelijk van de stijl van uw huis. Moderne houten modellen kunnen perfect worden gecombineerd met ultramoderne handgrepen, zoals de OneTouch, die automatisch in het deurblad wordt ondergedompeld. Houten innovaties zijn ook versierd met prestigieuze vierkante of ronde externe trekstangen en handgrepen die kunnen worden verlicht of gegraveerd met een verlichte inscriptie naar keuze.

Deurgrepen

Een rijk en breed scala aan kleuren

Toegangsdeuren van hout kunnen op vele manieren aan de oppervlakte worden behandeld. U kunt ze kleuren of kiezen voor een natuurlijke houtkleur die stijlvol past bij de kleur van uw gevel. Voor Pirnar's houten meesterwerken in eiken, sparren en lariks bieden we een rijke selectie glazuren en oliën die worden gebruikt om verschillende kleureffecten te creëren. Van warme aardetinten tot koelere en lichtere tinten die de structuur van het gekozen hout verder benadrukken.

De beste kleuren voor voordeuren kiezen

Uitzonderlijke accessories voor meer veiligheid

Houten deuren hebben een extreem hoge structurele stabiliteit en stevigheid, dus ze zijn op zichzelf zeer veilig. U kunt de veiligheid van uw houten deur verder verhogen met hogere veiligheidsnormen, het slot en de cilinder versterken, de scharnieren versterken en kiezen voor een state-of-the-art deuropeningssysteem met een SECURO-vingerafdrukscanner voor extra inbraakbeveiliging.

Extra accessoires voor meer veiligheid

ONTDEK ALLES OVER EXTRA ACCESSOIRES

PIRNAR

Tips voor het kiezen van de perfecte houten voordeur

 • Wat zijn de voordelen van houten deuren ten opzichte van andere?

  Houten deuren hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Ze zijn oerdegelijk, stabiel, veilig en – je zult het niet geloven – zelfs vele malen sterker dan staal. Daarom werkt houtbouw ook bij brand goed. Vanwege hun uitzonderlijke stevigheid kunnen ze in verschillende maten worden vervaardigd.

  Hout is een natuurlijk, ademend materiaal. Het reguleert vocht zeer goed en zorgt voor een gezond leven. Vanwege zijn stevigheid biedt het een uitstekende thermische isolatie en, met bepaalde verbeteringen, extra geluidsisolatie.

  ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

 • Hoe ziet een houten deur er na 10 jaar uit?

  Hout is een natuurlijk materiaal dat zijn uiterlijk verandert door langdurige blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. De kleurechtheid is afhankelijk van de houtsoort die u kiest voor uw houten deur, de locatie en regelmatige verzorging en onderhoud.

  U kunt de levensduur van uw houten deur effectief zelf verlengen. Het is belangrijk dat het professioneel wordt behandeld, beschermd en geverfd op het moment van aankoop. Ook kunt u zorgen voor een betere thermische isolatie met bepaalde accessoires zoals afdichtingen, afdichtingsstrips en automatische drempels. Dit verbetert ook de geluidsisolatie.

  Als u een oude deur heeft die door weer en tijd scheef is komen te staan, raden wij u aan een professional met ervaring en kennis in te schakelen om ervoor te zorgen dat uw houten deur in oude glorie wordt hersteld en de levensduur wordt verlengd.

  ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

 • Hoe maak je een houten voordeur schoon en onderhoud je deze?

  Hout is een levend materiaal dat regelmatige en passende bescherming nodig heeft. Behandel uw houten toegangsdeur met zorg, anders zal het oppervlak of de kleur schade oplopen. De frequentie van de zorg is afhankelijk van de kleur en locatie van de deur.

  We raden aan om de houten oppervlakken minstens twee keer per jaar te reinigen en te beschermen. Maak ze schoon met een zachte, vochtige doek en niet-schurende houtreinigers. Als het oppervlak beschadigd raakt, is het belangrijk om het beschadigde gebied onmiddellijk te herstellen, anders bestaat het risico dat water het hout binnendringt, in de winter bevriest en de coating afbladdert.

  Invloeden van buitenaf kunnen schade aan de kleur veroorzaken. Reinig het oppervlak, dat droog en stofvrij moet zijn voordat het wordt geolied, met een vochtige doek en olie het opnieuw. Olie het oppervlak, wacht 5 minuten tot de olie is opgenomen en veeg vervolgens de overtollige olie af met een doek in de richting van de boomringen.

 • Hoe veilig is een houten voordeur?

  Door hun stevigheid en sterkte zijn houten voordeuren extreem veilig en duurzaam. Je kunt op een aantal manieren voor extra beveiliging zorgen. Kies voor hoogwaardige handgrepen, sloten, scharnieren, kijkgaten en zelfsluitende apparaten, die door het gewicht van het deurblad bijzonder stevig moeten zijn. Wij adviseren het gebruik van een meerpuntsslot met diverse state-of-the-art sluitsystemen. Een cilindrische insert kan ook de veiligheid verhogen, maar alleen als deze in een hoogwaardige houten voordeur is geïnstalleerd. In oudere gebouwen is het het beste om de oude deuren te vervangen door veiligheidsdeuren die extra bescherming bieden tegen inbraak.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...