Preskoči na vsebino
Configurator

Regelmatige zorg en onderhoud zorgen voor tevredenheid op lange termijn

Om een lange levensduur te garanderen, moet ook de voordeur regelmatig worden verzorgd en onderhouden. Het wordt immers dagelijks blootgesteld aan de elementen, temperatuurschommelingen, industriële gassen, stof en vuil. Wat deze zorg inhoudt, hangt echter af van het materiaal van de voordeur. Houten deuren worden anders onderhouden dan aluminium deuren, net als glasoppervlakken, beslagbeslag enz.

PIRNAR

Verzorging en onderhoud

 • Aanbevelingen voor het onderhoud en onderhoud van aluminium toegangsdeuren

  Aluminium voordeuren zijn onderhoudsarm, maar een grondige reiniging van ALU-oppervlakken is essentieel om het decoratieve uiterlijk van het oppervlak te behouden en het risico op corrosie te verminderen. Twee keer per jaar grondig reinigen met milde, pH-neutrale of alkalische reinigingsmiddelen is voldoende. Reiniging is snel en zeer eenvoudig, hoewel het essentieel is om een microvezeldoek te gebruiken om de oppervlaktebehandeling niet te beschadigen. U kunt ook een reeks reinigings- en verzorgingsproducten gebruiken die u kunt bestellen bij een erkende dealer of het bedrijf Pirnar.

  Onderhoud van gepoedercoate aluminium oppervlakken

  Het deurkozijn en het deurblad moeten minstens één keer per jaar of meerdere keren worden gereinigd als ze worden blootgesteld aan zware milieueffecten. Reinig met koud water, voeg een beetje zeep of een mild wasmiddel toe en was met de hand met een zachte doek of spons. Gebruik geen agressieve, schurende, zure of sterk alkalische reinigingsmiddelen en schuursponsen die de oppervlakken beschadigen. Gebruik geen reinigingsmiddelen met onbekende samenstellingen. Matte en getextureerde gekleurde oppervlakken mogen niet worden gepolijst.

  Reiniging mag niet worden uitgevoerd in direct zonlicht of bij een oppervlaktetemperatuur boven 25 graden Celsius.

 • Aanbevelingen voor het onderhoud en onderhoud van houten toegangsdeuren

  Hout is een natuurlijk en levend materiaal dat goed moet worden beschermd en zorgvuldig moet worden behandeld, anders loopt het schade op aan het oppervlak of de kleur. Ondanks dezelfde houtsoort kunnen er bepaalde kleurverschillen ontstaan op het oppervlak. Zelfs als het hout wordt behandeld met een coating, kan deze eigenaardigheid soms niet worden geëlimineerd. Wij hebben geen invloed op kleurverschillen en daaruit voortvloeiende afwijkingen van kleurstalen.

  Schade aan de kleur wordt ook veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals het weer en de constructie. Vraag advies aan een professional over het herstellen van grote schade. Kleine beschadigingen zoals krassen en kleine scheuren kunnen worden hersteld met een dunne borstel en in water oplosbare acrylverf.

  Onderhoud houten deuren een of twee keer per jaar, met onderhoudsintervallen afhankelijk van de kleurtoon van de deur en de plaats van installatie.

  Restauratie en onderhoud van coating

  Bekleed de deur met een beschermende emulsie, die de microscheurtjes in de coating sluit en een nieuwe beschermende laag vormt. Een eenvoudige oppervlakte-touch-up zal helpen om de levensduur van de coating te verlengen. Het is belangrijk om het beschadigde gebied onmiddellijk te herstellen, anders bestaat het risico dat water het hout binnendringt, waardoor het in de winter bevriest en de coating afbladdert. Schade die later wordt hersteld kan worden hersteld maar resulteert in hogere kosten.

  Restauratie en verzorging van geoliede oppervlakken

  We raden aan om geoliede oppervlakken ook een of twee keer per jaar te reinigen en te onderhouden. De oppervlakken moeten worden gereinigd met een vochtige doek en opnieuw worden geolied. Het oppervlak moet droog en stofvrij zijn voordat het wordt geolied. Olie het oppervlak, wacht 5 minuten tot de olie is opgenomen en veeg vervolgens de overtollige olie af met een doek in de richting van de boomringen.

 • Aanbevelingen voor het onderhoud en de verzorging van glazen oppervlakken

  Om het glas schoon te maken, gebruikt u in de handel verkrijgbare glasreinigingsmiddelen en een zachte doek die geen krassen of schade veroorzaakt. Verwijder eerst hardnekkige vlekken met geschikte oplosmiddelen zoals ethanol, aceton of benzine en spoel vervolgens af met water. Zorg er bij het reinigen met oplosmiddelen voor dat de randafdichting van het isolatieglas, de kit of andere organische onderdelen, zoals siliconenverbindingen, geen schade oplopen. Gebruik geen sterk alkalische wasloog of zuren om het glas te reinigen, vooral niet reinigers op basis van fluorwaterstofzuur of waterstoffluoride. Bij het reinigen adviseren we cirkelvormige bewegingen van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Deze techniek zorgt ervoor dat het reinigingsmiddel schuimt en het gehele glasoppervlak goed reinigt.

 • Onderhouds- en onderhoudsaanbevelingen voor roestvrij staal

  Roestvrijstalen producten vereisen geen speciale zorg, ze hoeven alleen regelmatig te worden gereinigd. Stofsporen, roet en vingerafdrukken worden verwijderd met een vochtige, zachte doek en vervolgens afgeveegd met een droge doek. Voor hardnekkig vuil zoals betonvlekken en gips kunt u reinigingsmiddelen gebruiken met extra polijstmiddel. Voor sporen van oppervlakteroest veroorzaakt door fijn metaalstof in de lucht (nabijheid van wegen, macadam, onvoltooide gebouwen, bouwplaatsen, langdurig niet-onderhoud ...), gebruik een nylon doek en water met toegevoegde organische of minerale verdunners. In de beginfase van oppervlakteroest is het voldoende om het gebied met een doek in de schuurrichting te wrijven. Reiniging moet altijd gebeuren in dezelfde richting waarin het product wordt geschuurd of afgewerkt (parallel aan de structuur).

 • Aanbevelingen voor onderhoud en onderhoud van hardware en afdichtingen

  Smeer de bewegende delen van het beslag minstens twee keer per jaar met zuurvrij vet of olie. Dit verlengt de levensduur van de hardware en vergemakkelijkt de werking van het handvat en de cilinderinzet. Smeer ook de deurscharnieren, die het gemakkelijkst te smeren zijn met oliespray. Gebruik grafietpoeder om de cilinderinzet te smeren. Controleer regelmatig de juiste positie, bevestiging en slijtage van de hardware.

  Om de functionaliteit te behouden, reinigt u de afdichtingen minstens één keer per jaar met in de handel verkrijgbare milde reinigingsmiddelen. Reiniging met siliconensprays is ook geschikt, wat de dichtheid en levensduur van de afdichtingen verhoogt.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...