Preskoči na vsebino
Configurator

WIT PAST BIJ ALLES

Witte voordeur

Klassieke witte voordeuren zijn bijzonder geschikt voor lichte gevels en zijn zeer effectief in combinatie met een sterk contrast. Zo kunt u deze voordeuren gemakkelijk combineren met alle interieur- en exterieurontwerpen, omdat wit perfect werkt in combinatie met alle kleuren - zo veelzijdig is het! Welk ontwerp ook is, onze Pirnar-modellen bieden altijd de hoogste kwaliteit op het gebied van stabiliteit, duurzaamheid, isolatie en veiligheid.

ONTWERP JE WITTE VOORDEUR

Witte voordeur

Voordeuren zijn meer dan alleen een toegangspunt

Voordeuren stellen hoge eisen aan veel functionele aspecten, waaronder een hoge stabiliteit tegen zowel mechanische invloeden zoals pogingen tot inbraak als weersomstandigheden. Plastic en hout van slechte kwaliteit zullen waarschijnlijk kromtrekken onder bepaalde weersomstandigheden. Pirnar voordeuren bieden altijd de hoogste duurzaamheid en ideale eigenschappen met betrekking tot veiligheid, functionaliteit en thermische eigenschappen.

Duurzame witte voordeuren

Aluminium voordeuren zijn bijzonder sterk als het gaat om stabiliteit en veiligheid.

De voordeur van je huis moet ervoor zorgen dat mensen zich welkom voelen, zowel gasten als je eigen familie. Naast functionele aspecten speelt ook uw voordeurontwerp een cruciale rol. Het is de ingang van uw huis en dus het eerste wat mensen zien wanneer ze u bezoeken - als u een warme en aangename sfeer wilt creëren, moet u beginnen met de voordeur. Wit kan een breed spectrum van diverse ontwerpen creëren.

 

 

Wit biedt veel meer dan alleen eenvoud

Voor de meesten is de witte kleur een symbool van zuiverheid en reinheid. De meesten zijn zich er echter niet van bewust dat, als het gaat om wit, het spectrum van beschikbare kleurkeuzes zeer divers is, vooral als rekening wordt gehouden met alle mogelijke variaties en combinaties. Zuiver wit wordt zelden buiten en binnen gebruikt omdat het er te steriel uitziet. Aangename wittinten, die het resultaat zijn van een subtiele mix van andere kleuren, zijn veel uitnodigender.

RAL 9016 is bijzonder geschikt voor voordeuren en ramen. Andere tinten wit kunnen een zeer subtiel contrast op de gevel van uw huis creëren om een harmonieus visueel evenwicht te bereiken. Dit betekent dat zelfs tone-on-tone een esthetisch effect kan hebben. Andere alternatieven zijn warmere tinten, zoals crème of ivoor, of tinten met een gele tint, zoals eierschaal of champagne.

Witte varianten

 

Voordeur modellen

RAL Palette biedt een verscheidenheid aan keuzes

ONTWERP UW VOORDEUREN

Diverse ontwerpen voor uw Pirnar voordeur

Een witte voordeur kan er geweldig uitzien in combinatie met vele andere ontwerpelementen. Als relatief neutrale kleur is hij bijzonder veelzijdig wanneer hij is ontworpen met een kleurrijke gevel. Enkele mogelijke oplossingen zijn:

Pirnar witte voordeur

  • Pastels
  • sterke contrasten
  • zuivere en eenvoudige tone-in-tone

U kunt ook verschillende materialen gebruiken om visuele accenten te creëren. Een gevel hoeft bijvoorbeeld niet altijd gips te zijn. Natuursteen, houten panelen en grote glasoppervlakken maken verschillende ontwerpopties mogelijk. Dit geldt zowel voor het entreekozijn als voor elementen die deel uitmaken van de deur. Met name glaselementen voegen een speciaal tintje toe aan het algehele uiterlijk.

 

De binneningang

Het kiezen van het juiste kleurenpalet is ook belangrijk voor wat er achter de voordeur ligt. Dit omvat meestal een ingang, die een plek bevat om schoenen en jassen op te slaan. Het is ook een geweldig gebied om verschillende decoratieve elementen weer te geven. Als we ons richten op de vloer, is het voor de hand liggende voordeel van een witte voordeur dat deze heel gemakkelijk kan worden gecombineerd met verschillende materialen en structuren. Zo kan het worden gebruikt om het stenen pad buiten prachtig te verbinden met de warme houten vloer binnenin.

Een klassieker: Pastel en wit

Om de zogenaamd eenvoudige witte kleur unieker te maken, kun je je witte voordeur ook combineren met felle pasteltinten. Deze voegen een levendige touch toe zonder al te flitsend over te komen. Dit is met name van belang in situaties waarin bouwbeperkingen bijvoorbeeld intensere kleuropties verbieden.

Pastels bevatten een hoog percentage wit. Dit maakt ze heel subtiel en licht, maar ook positief en kleurrijk, wat zorgt voor een zeer aantrekkelijke uitstraling. In combinatie met een witte voordeur en ramen bereikt u een aangenaam contrast dat niet te hard is.

Witte voordeur met heldere pastelkleuren

Krachtige contrasten van licht en donker

Als u op zoek bent naar een sterker visueel effect, kunt u een gedurfde kleur kiezen in plaats van een pasteltint om een krachtiger contrast te creëren in combinatie met een witte voordeur. Zo passen de strakke kozijnlijnen van een witte deur perfect bij een donkere gevel in grijze of antracietkleuren.

Witte deur - een perfecte match voor een donkere gevel

Een helder en schoon wit palet

Tone on tone is beter geschikt voor een voordeur dan je denkt. Dit komt door het brede spectrum van beschikbare tinten wit. Subtiele kleuraccenten kunnen uw voordeur een interessantere uitstraling geven dan een perfect tone-on-tone ontwerp en kunnen worden gebruikt om een zeer moderne look te creëren. Een dak in een contrasterende kleur draagt bij aan een algehele aangename uitstraling. Het is immers niet per se de voordeur die het visuele contrast moet creëren dat je hoopt te bereiken.

Moderne witte voordeur

De kleur wit, in combinatie met diverse materialen

Een voordeur kan aanzienlijk profiteren van de combinatie van verschillende contrasterende materialen. Een witte voordeur kan ook op de juiste manier worden ingelijst met behulp van het juiste materiaal. Een voorbeeld zijn houten panelen rond de deur, maar niet over de hele gevel. Natuurstenen lambrisering zorgt voor een klassiek accent. Glazen zijpanelen zijn ook een interessante keuze die de algehele look aanzienlijk kunnen verbeteren. Overigens kunnen glaselementen ook worden gebruikt als dakraam of als een op maat gemaakt ontwerp in de deur zelf. Naast de visuele impact laten ze ook natuurlijk licht de ruimte binnen.

Witte deuren met houten panelen

Mooie witte voordeur

 

Houd rekening met: ontwikkelingsplannen en ontwerpstatuten

Veel gemeenschappen en steden hebben voorschriften vastgesteld met betrekking tot het ontwerp van gebouwen. Het is niet de bedoeling om je te betuttelen, maar om een uniform stadsbeeld te creëren. Om deze reden specificeren deze voorschriften meestal toegestane kleurenschema's. Dit kan ook voordeuren zijn, daarom moet u ervoor zorgen dat u zich van tevoren informeert.

Deze eisen hebben niet per se invloed op de kleur van uw voordeur. Maar voor de zekerheid moet u zich informeren over alle structurele veranderingen en renovaties. Over het algemeen is neutraal wit vaak onproblematisch. Maar het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

Voordeuren in neutrale witte kleur

Gebruik onze configurator
om de deur van uw
dromen te ontwerpen

Met onze handige configurator bij Pirnar.nl kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren, materialen en vele andere aanpassingsmogelijkheden. Naast een volledig gepersonaliseerd ontwerp staat Pirnar ook garant voor eigenschappen van de allerhoogste kwaliteit. Dit geldt voor duurzaamheid en inbraakbeveiliging, maar ook voor lage onderhoudsvereisten die tientallen jaren van consistente functionaliteit garanderen. Onze voordeuren bereiken ook de hoogste thermische waarden. Onze hoogwaardige geïsoleerde aluminium opties zorgen voor een geoptimaliseerde energie-efficiëntie, die in sommige gevallen in aanmerking komt voor passiefhuisnormen.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...