Preskoči na vsebino
Configurator

Zijingang

Zijingang of zij-toegangsdeuren zijn alternatieve toegangspunten voor gebouwen. De zogenaamde multifunctionele deuren verdienen aandacht, vooral op het gebied van veiligheid en design. Ze kunnen eenvoudiger zijn dan de hoofdingang en de afmetingen kunnen ook iets kleiner worden gemaakt dan bij een hoofdingang.

ONTWERP UW ZIJINGANG

Zijingang –
wat is dat?

Zij-toegangsdeuren scheiden de buitenkant van het interieur van een gebouw en dienen als een alternatieve manier om toegang te krijgen tot het pand. Ze worden vaak gebruikt als kelderdeuren, voor garages of voor de zij-ingang van het huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout of aluminium. U kunt ook een voordeur ontwerpen voor de zij-ingang met glazen lichtopeningen. Configureer uw extra voordeur met een boven- of onderlicht en decoratieve glaselementen volgens uw persoonlijke smaak en grootte.

Hoe wordt een
zij-toegangsdeur geïnstalleerd?

U kunt uw nieuwe zij-toegangsdeur zelfs zelf installeren, d.w.z. zonder de steun van professionele vakmensen. In principe zijn er geen dure speciale gereedschappen of speciale expertise vereist. Het is echter belangrijk om de gedetailleerde instructies van de fabrikant te volgen om een soepele installatie te garanderen.

Voordelen voor naar buiten openende deuren

Zijingang voor verschillende ruimtes

Net als de voordeur horen zij-toegangsdeuren bij de gevel van een gebouw. Ze hebben daarom niet alleen het doel van een decoratieve ingang naar het huis, maar moeten ook functioneel en vooral veilig zijn. Een hoogwaardige toegangsdeur kan ook voor verschillende ruimtes worden gebruikt.

Multifunctionele deuren zijn gebruikelijk voor: kelder, garage, zij-ingang.
Toegangsdeuren naar het keldercompartiment zijn meestal erg verborgen, maar ook hier moet u bijzondere aandacht besteden aan beveiliging en inbraakbeveiliging, omdat dit ook een toegangsoptie tot het gebouw is. Aangezien een kelderdeur vooral een praktisch nut heeft, namelijk om een extra entree naar de woning te bieden, is hiervoor een stabiele en eenvoudige variant geschikt.

Een zij-toegangsdeur die van de garage naar het interieur van het pand leidt, is ook een kans voor meer comfort en tijdsbesparing in het dagelijks leven. De garagedeur hoeft niet open als je iets in de auto hebt laten liggen of als je iets in de garage wilt opbergen.

Een zij-ingang die van buitenaf rechtstreeks naar het huis leidt, wordt meestal vaker bezocht. Om deze reden moet de klassieke zij-toegangsdeur voldoen aan hoge thermische isolatie-eisen. In gebieden met veel verkeerslawaai moet je ook letten op deuren met een goede geluidsisolatie.

Zij-ingangsdeuren van hout of aluminium

Zij-toegangsdeuren van verschillende materialen

Net als de eigenlijke voordeur kan de zij-toegangsdeur ook van verschillende materialen worden gemaakt - bij Pirnar.nl is er keuze uit hout of aluminium voor deuren. De materialen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Welk materiaal u uiteindelijk kiest, moet afhangen van de vereisten van uw zij-ingang en uw persoonlijke smaak.

 • Ultimum Pure - Eiken en zwarte toevoeging
 • Uniek massief eiken
 • Eiken Ultimum Pure

Houten zij-toegangsdeuren: duurzaam, natuurlijk, duurzaam

Hout is een traditioneel bouwmateriaal voor een voordeur en dus ook voor een multifunctionele deur. Net als kunststof is hout een goede keuze, vooral op het gebied van thermische isolatie. Daarnaast is de grondstof duurzaam, stabiel, duurzaam en straalt het natuurlijk comfort uit. Hoogwaardige houtsoorten zoals eiken, sparren en lariks zijn populaire houtsoorten voor het bouwen van voordeuren, en dit geldt ook voor de zij-ingang. Voor de zij-ingang van de tuin is bijvoorbeeld de natuurlijke uitstraling van een houten zij-toegangsdeur welkom. De voordelen van Pirnar houten voordeuren zijn onder andere:

 • Natuurlijk hout is milieuvriendelijk
 • Hoge kwaliteit door het gebruik van echt hout
 • Bestand tegen UV-straling en rijdende regen
 • Veelzijdig ontwerp, stevig en duurzaam

Modellen gemaakt van licht hout en met een sterke nerf onderstrepen het thema van de natuur voor uw tuin. In onze configurator heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende decors en ontwerpen en uw houten zij-toegangsdeur aan te passen aan uw ideeën.

 • Aluminium ingang
 • Aluminium voordeur van Pirnar
 • Pirnar aluminium model
 • Ingang van aluminium
 • Aluminium modellen
 • Zij-ingangsdeuren van aluminium

Aluminium zij-toegangsdeuren: licht, stabiel, weerbestendig

Aluminium is een populaire keuze voor zij-instapdeuren, voornamelijk vanwege het lichte gewicht. Het overtuigt nog steeds net als een kunststof voordeur met extreme stabiliteit, hoge weersbestendigheid en corrosiebestendigheid. Een aluminium toegangsdeur bereikt ook optimale thermische isolatiewaarden en vervult tegelijkertijd de wens voor aantrekkelijke ontwerpen. Met moderne snitten, handgrepen, decoratieve glaselementen en versieringen worden gewone aluminium deuren moderne aluminium zij-toegangsdeuren. Over het algemeen biedt een aluminium voordeur van Pirnar.nl de volgende voordelen:

 • hoge inbraakbeveiliging
 • goede thermische isolatie
 • hoge geluidsbescherming
 • stabiliteit en weersbestendigheid
 • verschillende uitvoeringen
 • individueel kleurontwerp

In onze configurator kunt u eenvoudig de verschillende ontwerp-opties online uitproberen en een overzicht krijgen van de individuele ontwerpopties thuis. Selecteer met slechts een paar klikken het juiste deurpaneel, kleur, afmetingen, beglazing, type, openingsrichting en andere uitrustingsopties. In de Pirnar.nl configurator vindt u dan een lijst met partnerdealers van waaruit u uw gewenste zij-toegangsdeur kunt bestellen.

 • Premium 0180 zij-ingangsdeuren
 • Optimum model 8150
 • Aluminium hout combinatie
 • Model Premium 1970
 • Model Premium 6019 deuren
 • Premium Aluminium en houten modellen
 • Zij-ingangsdeuren van aluminium en hout - 1882
 • Premium modellen met aluminium of hout

Hout-aluminium: de materiaalmix voor uw zij-toegangsdeur

Als u de natuurlijke uitstraling van een houten deur wilt combineren met het lage gewicht en de eenvoudige verzorging van een aluminium deur, is de combinatie van beide materialen ideaal voor uw nieuwe voordeur. De meeste massieve houtsoorten zoals eiken of sparren scoren ook punten met een hoge U-waarde, d.w.z. hoge thermische isolatieprestaties. De aansluiting met aluminium geeft uw voordeur de optimale isolerende werking, inclusief de weerbestendige eigenschappen van het aluminium profiel.

De kwaliteit van een hout-aluminium deur zorgt voor een lange levensduur, lage stook- en onderhoudskosten en een heerlijk natuurlijke charme.

ONTWERP UW HOUTEN ZIJDEUR

Beveiliging en inbraakbeveiliging
voor de zij-ingang

Het aantal woning- en appartementsinbraken neemt elk jaar toe. Bovenal is een voordeur bij de zij-ingang een populair doelwit voor inbrekers, omdat ze meestal enigszins verborgen zijn.

Multifunctionele deuren met een hoge inbraakbeveiliging zijn daarom essentieel als u een nieuwe voordeur wilt installeren. Ontwerp uw nieuwe deur met extra veiligheidsbeslag, speciale veiligheidssloten met boutvergrendeling en kies stevige materialen om de inbraakbeveiliging verder te verhogen.

Uw droom zijdeuren

Zij-ingangsdeuren voordelig bestellen

ZIJDEUREN CONFIGUREREN

PIRNAR

Tips voor het kiezen van de perfecte zij-ingangsdeur

 • Pas de zij-toegangsdeur aan in de online configurator

  De voordeurconfigurator van Pirnar.nl is precies het juiste gereedschap om uw droomdeur online te configureren en vervolgens bij een van onze partners te kopen. Om uw eisen en voorkeuren nauwkeurig in te delen, stellen wij u vooraf algemene vragen over de deur, bijvoorbeeld over onderwerpen als stijl, esthetiek, isolatie, openingsstijl, handgreepfunctie, beveiliging en modeltype.

  ONTWERP UW ZIJINGANG

 • Kies kleuren - van wit tot antraciet

  Alle modellen die voor u geschikt zijn, worden eruit gefilterd. Nu kunt u verdere details invoeren, zoals de kleur, de gewenste isolatie en de afmetingen. Op dit punt kunt u ook kiezen of u beglazing, een paneel of een zijpaneel voor uw deur wilt.
  Er is ook een breed scala aan RAL-kleuren beschikbaar voor de kleur van uw nieuwe zij-toegangsdeur. Van wit tot antracietgrijs tot ongewone speciale kleuren - op Pirnar.nl kunt u uw voordeur ontwerpen volgens uw ideeën.

 • Veel verschillende openingsmechanismen kunnen worden gebruikt

  Kies uit verschillende openingsmechanismen voor de voordeur, van het klassieke sluitsysteem tot het automatische deurslot met vingerafdruksensor.

  Een deur moet perfect worden gemaakt om optimaal te worden geïntegreerd in de beoogde deuropening. Wij bieden u een breed scala aan zij-toegangsdeuren, die u kunt aanpassen op het gebied van afmetingen, ontwerp, inbraakbeveiliging en thermische isolatie. Of het nu gemaakt is van hout of aluminium, in wit, grijs of in ongewone speciale kleuren - laat u inspireren door de vele ontwerpopties.

 • DIN-rechts of DIN-links?

  Als u uw zij-toegangsdeur bij een winkelier wilt kopen, is het ook belangrijk of de deur DIN rechts scharniert of DIN links. Extra elementen voor verhoogde beveiliging kunnen ook eenvoudig online worden geconfigureerd. Kies bijvoorbeeld voor speciaal veiligheidsglas voor de ramen in de deur of speciale sloten.

  Afhankelijk van de fabrikant wordt vaak een extra montageservice aangeboden. Het beste is om van tevoren uit te zoeken of dit wordt aangeboden en of u extra kosten gaat maken.

  ONTWERP UW ZIJINGANG

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...