Preskoči na vsebino
Configurator

EEN STIJLVOLLE KLASSIEKER

Moderne houten voordeur

Het ontwerpen van een moderne houten voordeur gaat snel en eenvoudig met Pirnar. Moderne ontwerpen worden gekenmerkt door hun strakke lijnen, waardoor het materiaal en de afwerking centraal staan zonder de nadruk te leggen op verfraaiingen. Hetzelfde geldt voor voordeuren, windows en de gehele gevel.

ONTWERP UW VOORDEUR

Wat maakt houten voordeuren modern?

De belangrijkste factor is het ontwerp. Het materiaal zelf ismodern of klassiek, maar een allrounder die perfect geschikt is voor alle stijlen. Een houten voordeur wordt modern als gevolg van verschillende factoren, waaronder:

  • eenvoudige vormen zonder versieringen
  • composieten van glas, aluminium en zelfs cement
  • clean designs en rechte lijnen
  • hoogwaardig materiaal en vakmanschap

Moderne houten voordeur

De voordelen van een
houten voordeur

Een houten voordeur biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere varianten. Allereerstheeft het materiaal een inherent hoge thermische isolatie. En ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van energiezuinige concepten met uitstekende U-waarden. Vergeet niet om de gevel en ramen dienovereenkomstig te isoleren.

Bovendien is de natuurlijke esthetiek van een voordeur van hout ongeëvenaard. Geen enkel ander materiaal biedt de harmonieuze verfijning van onregelmatige nerf gemaakt van hoogwaardig processed hout. Als het gaat om een modern ontwerp, is dit precies wat je nodig hebt; grote vlakke oppervlakken die subtiel pronken met de kwaliteit van het materiaal.

Een moderne interpretatie van de voordeur met behulp van een combinatie van materialen

Materiaalcombinaties
Materiaalcombinaties gaan niet alleen over deuren, maar ook over de gevel. Dit omvat secties van concrete of glas of het gebruik van metalen, zoals roestvrij staal of zelfs lichtgewicht aluminium.

Het gebruik van hout voor de voordeur creëert een charmant contrast met "koudere" materialen zoals beton of metaal en biedt een behaaglijk element van warmte dat u elke dag thuis verwelkomt.

Alternatieven in ontwerp en materiaal
Een voordeur kan een moderne invulling krijgen door ontwerpelementen, bijvoorbeeld LED-verlichting in het kozijn of handgrepen. Ook glas-elementen doen wonderen en moderniseren uw voordeur verder. Als alternatief, aluminium voordeuren. Deze kunnen worden afgewerkt met een hoogwaardig houten ontwerp. Pirnar heeft een breed scala om uit te kiezen, populaire soorten zijn lariks en walnoot.

Materiaalcombinaties voor de voordeuren

ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

Welke houtsoorten zijn er bij Pirnar?

Traditioneel worden slechts een paar houtsoorten gebruikt voor het bouwen van deuren. Kostbare soorten zoals teak zijn mooi, maar ze zijn niet optimaal voor deuren omdat de helft van de voordeur zich buiten bevindt en wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Vooral in de winter wanneer er een verschil van 30 graden °C kan zijnvan buiten naar het verwarmde interieur. Exotische houtsoorten zijn niet geschikt voor deze extreme omstandigheden en mogen alleen binnenshuis worden gebruikt.

Houtsoorten voor de bouw van deuren

Het kleurenschema van uw moderne houten deur kiezen

Een subtiel glazuur is een uitstekende keuze voor houten toegangsdeuren. Dit behoudt de natuurlijke korrel en impregneert tegelijkertijd de deur tegen vocht en andereinvloeden zoals de zon. Qua kleur kun je alles kiezen tussen heldere cerise tot donkere nuances zoals oud eikenhout.

Er is ook een breed kleurengamma als u de voorkeur geeft aan een ondoorzichtige afwerking. De verf is veelzijdig en bestand tegen vervaging en krassen. Als u op zoek bent naar een goede dekking, kunt u ook overwegen om aluminium als basismateriaal te gebruiken. Het is zeer functioneel en ongeëvenaard in termen van stabiliteit en duurzaamheid.

Een ruime keuze aan kleuren

ONTWERP UW TOEGANGSDEUR

Klassiek of modern:
Pirnar laat u beslissen

Moderne toegangsdeuren creëren een uitgebalanceerde algehele uitstraling voor uw gevel. De stijl kan een moderne klassieker zijn met een puristisch ontwerp, of u kunt een persoonlijk tintje toevoegen met individuele accenten. Welk voordeurmodel u uiteindelijk ook kiest, Pirnar zorgt ervoor dat aan de hoogste kwaliteitsnormen wordt voldaan. Zelfs onze basisversies van de hoogwaardige houten toegangsdeuren voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van functionele factoren zoals thermische isolatie, veiligheid en weersbestendigheid. Een beschermend glazuur kan ook helpen om de natuurlijke structuur te behouden en een harmonieus accent aan uw moderne huis toe te voegen.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...