Preskoči na vsebino
Configurator

UW HUIS BESCHERMEN

Hoogbeveiligde voordeuren

Bij het kopen van een nieuwe voordeur is veiligheid een van de belangrijkste aspecten. Maar het is gemakkelijk om overweldigd te worden door de grote selectie optionele beveiligingsextra's. Pirnar.nl maakt uw keuze veel gemakkelijker om ervoor te zorgen dat u zich veilig en geborgen voelt in uw eigen huis.

ONTWERP JE EIGEN INGANG

Welke soorten voordeuren zijn inbraakwerend?

Er zijn verschillende mechanismen die een moderne voordeur veiliger kunnen maken. Alle Pirnar.nl voordeuren voldoen al aan de veiligheidseisen van weerstandsklassen (RC) 2 of 3 – dit betekent dat ze al voldoende bescherming bieden tegen inbraakpogingen met behulp van eenvoudig gereedschap. Aluminium voordeuren zijn uitzonderlijk goed bestand tegen dergelijke aanvallen. Ervaren inbrekers kunnen echter nog steeds manieren vinden om standaard beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Inbraakwerende voordeuren

Gespecialiseerde beveiliging voordeur

Het is zeer aan te raden om te kiezen voor een gespecialiseerde veiligheidsvoordeur. Net als andere soorten beveiligingsdeuren bieden deze verschillende extra beveiligingsfuncties en innovatieve technologieën die zijn ontworpen om inbraakpogingen aanzienlijk moeilijker te maken.

Wat is er zo bijzonder aan veiligheidsdeuren?

Standaard voordeuren aan de onderkant van de weerstandsklasse schaal zijn altijd voorzien van een robuust frame en een betrouwbaar vergrendelingsmechanisme. Ze kunnen echter opmerkelijke zwakke punten hebben op andere gebieden die door inbrekers als aanvalspunten kunnen worden gebruikt. Ondertussen variëren beveiligingsvoordeuren meestal van RC2 tot RC6 en bieden ze grote weerstand tegen inbraakpogingen. Dergelijke voordeuren zijn meestal voorzien van holistische beveiligingssystemen, variërend van muurankers tot boorbestendige geharde sloten en beschermende fittingen.

Geharde sloten en beschermend beslag

Waarom heb ik een veiligheidsvoordeur nodig?

Vanwege de algemene technologische vooruitgang hebben inbrekers tegenwoordig een verscheidenheid aan krachtige inbraakgereedschappen tot hun beschikking. Met dergelijke hulpmiddelen hebben ze snel en gemakkelijk toegang tot een onbeveiligd huis, mogelijk zonder zelfs de buren te waarschuwen. Huizen met voordeuren die niet zichtbaar zijn vanaf de straat of vanuit de tuinen van de buren zijn bijzonder populaire doelwitten voor dieven. En dit geldt dubbel voor huizen in landelijke gebieden of aan de rand van de stad. In dergelijke gevallen is het verbeteren van de beschermende eigenschappen van uw voordeur een must! Met een zwaarbeveiligde voordeur behoort u zorgen maken over uw bezittingen als u niet thuis bent tot het verleden.

Een hoogbeveiligde voordeur

Welke materialen zijn perfect voor veiligheidsvoordeuren?

De materialen waarvan uw veiligheidsvoordeur is gemaakt, spelen een zeer belangrijke rol bij het beschermen van de deur tegen inbraakpogingen. De meeste inbrekers gebruiken boren, zagen en koevoeten om deuren aan te vallen. Daarom is hout iets minder gunstig voor hoogbeveiligde deuren. Ondanks dat Pirnar.nl houten deuren RC2 of hoger zijn, is aluminium een nog betere keuze voor maximale bescherming.

Aluminium veiligheidsvoordeuren

ONTWERP JE VOORDEUR

Veiligheidsdeuren versus veiligheidsvoordeuren – wat is het verschil?

Veiligheidsdeuren worden vaak gebruikt als beschermende maatregelen voor kelders, garages of zij-ingangen. Afgezien van bescherming tegen inbraakpogingen, zijn deze deuren ook vaak ontworpen om te beschermen tegen vuur en rook, en de esthetische aantrekkingskracht van de deur wordt meestal gezien als ondergeschikt aan zijn beschermende doel. Daarom zijn dergelijke veiligheidsdeuren vaak heel eenvoudig.

Hoogbeveiligde voordeuren bieden zowel veiligheid als esthetiek
Ondertussen zijn beveiligingsvoordeuren het eerste wat uw bezoekers zien, dus ze zijn ontworpen met beveiliging en esthetiek in gedachten. Bij Pirnar.nl kunt u kiezen uit verschillende elementen om het ontwerp van uw voordeur te individualiseren en tegelijkertijd te kunnen vertrouwen op de bescherming ervan. Dergelijke elementen omvatten:

 • Beglazing
 • Beslag
 • Materiaal
 • Spiegellicht
 • Kleur
 • Stijl

Dit zorgt ervoor dat uw voordeur niet alleen een aantrekkelijk element is van het algehele ontwerp van uw huis, maar dat het u ook een gevoel van veiligheid geeft dankzij het hoge beveiligingsniveau.

U kunt uw veiligheidsvoordeur kiezen via de weerstandsklasse (RC). Terwijl RC2 met eenvoudig gereedschap betrouwbare bescherming biedt tegen onervaren inbrekers, zijn voordeuren met RC5 of 6 een bijna onoverkomelijke barrière voor elke potentiële dief.

Pirnar.nl deuren bieden zeer innovatieve bekroonde technologieën naast gemeenschappelijke beveiligingsfuncties zoals meerpuntsvergrendelingsmechanismen. Met behulp van de configurator kunt u eenvoudig kiezen welke soorten beveiligingsfuncties u een groter gevoel van veiligheid wilt geven.

Veilige en mooie veiligheidsvoordeuren

PIRNAR

Tips voor het kiezen van de perfecte, zwaarbeveiligde voordeur

 • Hoe maak je een voordeur bestand tegen inbraak

  Er zijn verschillende componenten die kunnen worden toegevoegd aan het standaard beslag van uw deur om het veiliger te maken. Naast typische beveiligingsfuncties zoals hoogwaardige insteeksloten met slagplaten, zijn er nog veel meer extra's waaruit u kunt kiezen, zoals:

  • Veiligheidsvoorzieningen
  • Muurankers
  • Scharnierbeveiligingselementen
  • Kijkgaten
  • Elektronische veiligheidssloten
  • Veiligheidscilinders
  • Alarmsystemen

  Dit alles kan de algehele veiligheid van uw voordeur en dus de weerstandsklasse (RC) verhogen. Weerstandsklassen zijn gedefinieerd in BS EN 1627:2011. Houd er echter rekening mee dat het meestal erg moeilijk of zelfs onmogelijk is om extra beveiligingselementen op een deur aan te brengen. Idealiter wilt u een kant-en-klare beveiligingsdeur kopen met alle functies die u nodig hebt.

  ONTWERP JE VOORDEUR

 • Welk materiaal kies je voor je zwaarbeveiligde voordeur?

  Aluminium is bijzonder robuust en gemakkelijk schoon te maken. En in tegenstelling tot houten deuren kunnen aluminium voordeuren dankzij de poedercoatingtechniek worden geïndividualiseerd. Hiermee kunt u de kleur en textuur van uw voordeur kiezen om bijvoorbeeld perfect bij uw ramen te passen.

  Hoogwaardige veiligheidsdeuren zijn extreem goed bestand tegen allerlei soorten inbrekers.

  Als u op zoek bent naar een voordeur die zowel luxueus als modern is en tegelijkertijd maximale veiligheid biedt, is de beste keuze voor u een Pirnar.nl zwaarbeveiligde voordeur.

 • Is een veiligheidsvoordeur de juiste keuze voor mij?

  Of u nu op zoek bent naar meerpuntsvergrendelingsmechanismen, vingerafdruksensoren of klassieke sloten en sleutels, hoogbeveiligde voordeuren kunnen naar hartenlust worden geïndividualiseerd. Effectieve beveiliging in combinatie met een geweldig ontwerp en betrouwbare thermische isolatie - dat is wat Pirnar.nl te bieden heeft. Onze exclusieve handgemaakte voordeuren combineren innovatief bekroond design met verhoogde veiligheid. Een Pirnar.nl voordeur zal uw bezoekers betoveren terwijl potentiële inbrekers in het stof achterblijven.

Voordeuren van Pirnar
Ontwerp uw voordeur
Ga naar de configurator
Showroom
Bezoek een Pirnar Showroom
Raak een voordeur aan
Voordeur Catalogus
Download voordeurcatalogi
Ontdek alle voordeurmodellen
top
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking te verbeteren.
Deze cookies hebben geen invloed op uw privacy. Meer ...